duminică, 13 decembrie 2009

Realitate virtuală

Se cufundă în fotoliul ergonomic în timp ce o tânără cu pieptul siliconat îi aranja manichiura. Duse la gură paharul cu martini în care plutea o măslină şi sorbi cu înghiţituri mici licoarea alcoolizată.
Pe o muzică în surdină în faţa sa se mişca lasciv o tânără sumar îmbrăcată. Prin vălurile transparente pute admira formele rotunjite ale şoldurilor şi sânilor
Purtat de acea atmosferă hedonistă moţăi câteva clipe purtat de simţuri apoi sub imboldul unui impuls de moment se ridică şi se îndreptă spre balconul pavat cu marmură şi aruncă o privire de pe terasă la curtea din faţa vilei. Admiră straturile de orhidee şi trandafiri care înconjurau piscina cu apă cristalină iar în depărtare se afla pista pe care era aterizat elicopterul personal.
Trase aer în piept pe care îl inundă cu mireasma proaspătă a florilor şi frunzişului verde apoi se retrase de pe terasă în camera în care tânăra sumar îmbrăcată îşi continua dansul provocator. Cu un oftat de plăcere se aruncă pe o sofa roşie din fundul încăperii şi în cele din urmă adormi.
*
Cu mişcări tacticoase îşi desprinse de pe creştet casca conectată la computerul luat la mâna a doua. Creditele pentru navigare în realitatea virtuală tocmai se terminaseră. Din ajutorul de şomaj abia putea să acopere impozitele obişnuite, să-şi asigure strictul necesar traiului şi să mai iese uneori în week- end în oraş.
Privirea i se opri asupra pereţilor coşcoviţi şi mucegăiţi la colţuri imagine care îi crea o stare de indispoziţie. Scaunul pe care sta trosni sinistru semn că trebuia reparat.
Din camera alăturată se auzi un tuset sec . Era maică-sa care din pensia de mizerie abia putea să-ţi acopere medicamentele compensate pentru afecţiunile de care suferea.
Aruncă o ultimă privire pe ecranul calculatorului care îl avertiză din nou că-şi consumase timpul de acces în realitatea virtuală .Cu un sentiment de părere de rău deconectă computerul , se ridică şi se îndreptă spre baie. Dădu drumul la apă şi în timp ce lichidul incolor se prelingea în chiuvetă îşi clăti faţa în timp ce privea în oglindă la ochii
injectaţi încadraţi de cearcăne provocate de timpul petrecut inutil în realitatea virtuală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu