duminică, 13 decembrie 2009

Dictatorul

Peste tot unde il intilneau , fata sa exprima aceaşi impasibilitate si stapinire de sine. Si nu erau atit de puţine momentele : emisiuni televizate, afişe electorale pagini de internet, pina si in realitatea virtuala . In majoritatea ipostazelor îl puteai admira in uniforma sa bine croita ce se asorta perfect cu rândul de decoraţii şi dinstincţii de pe pieptul bombat. Ochii şi-i ascundea de cele mai multe ori dupa o pereche de ochelari fumurii iar deasupra trona chipul cu cozorocul chipiului tras peste privire.
Vorbea putin insa clar si raspicat. Laconismul său, atit in vorbă cît si in miscări impunea respect pentru orcine se afla in preajma sa . Apărea de fiecare dată învăluit într-o aură de mister şi dispărea în acelaşi mod.
Prezenţa sa pe străzile capitalei ,la mitinguri politice, în vehicolul blindat salutînd solemn mulţimea frenetică, ori in tribuna oficiala în timpul parăzilor militare răspândea un sentiment de siguranţă şi încredere. Văzându-l printre ei, oamenii nu-şi mai făceau tot felul de probleme şi nu se mai întrebau ce se ascunde în spatele figurii misterioase şi impasibile a liderului care apăruse parcă din neant. Când pe plan intern se obţinuseră răsunătoare succese economice ,iar in exterior ţara lor era respectată de celelalte state , obţinîndu-se chiar unele victorii în cîteva scurte războaie locale nici un sceptic nu mai contestă poziţia sa.
*
Preşedintele stătea crispat într-o poziţie nefirească pe un scaun. În spatele craniului era deschisă o nişă încărcată cu numeroase circuite şi piese luminoase. Cîţva tehnicieni stăteau aplecaţi asupra sa . În jur ,pe jos şi pe birou erau împrăştiate tot felul de truse şi scule sofisticate.
- Aşa, schimbaţi odată unitatea de memorie! Se răsti unul dintre voluminoşii consilieri prezidenţiali ce supraveghea îndeaproape întreaga scenă .Astăzi, când s-a întâlnit cu diplomatul acela străin ,deficienţele de vorbire şi de memorie erau să creeze unele suspiciuni . Am pus un ofiţer de la Interne să-l supravegheze pe acest diplomat să vedem dacă bănuieşte ceva…
- În câteva clipe tinicheaua asta ultrasofisticată şi a naibii de scumpă îşi va ocupa din nou locul la fel de proaspătă ca la început. Excelentă idee să avem un android preşedinte ,murmură un bătrîn uscăţiv cu părul alb ce îndeplinea funcţia de ministru al Securităţii.
- Iar noi ceilalţi ne vom vedea liniştiţi de afacerile noastre personale, hohoti satisfăcut celălalt.
Luminiţele globilor oculari ai robotului pîlpâiră misterios. Se trezise …

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu