marți, 15 decembrie 2009

Accidentul

Părăsi clătinându-se uşor barul şi se îndreptă spre parcare. Aici îl aştepta BMW-ul său roşu. Deschise portiera din faţă şi se aşeză confortabil în scaunul maşinii. Întoarse cheia şi porni motorul puternic al maşinii. Cu un viraj scurt părăsi parcarea şi intră pe autostradă . În câteva secunde cu mişcări scurte schimbă viteza din treapta întâia în treapta a patra.
Maşina practic zbura pe şosea în timp ce farurile străluceau în noapte. Cantitatea de alcool consumată îl făcu să se simtă surescitat şi să se relaxeze la volan. Şoseaua era practic liberă aşa încât motorul funcţiona la capacitatea maximă depăşind viteza legală în localitate.
Se grăbea să ajungă acasă unde să tragă un pui de somn ,,binemeritat,, după noaptea de chef prin mai multe discoteci şi baruri. În plus dacă un echipaj de poliţie l-ar fi oprit era un băiat de bani gata iar resursele financiare consistente l-ar fi făcut să scape din orice încurcătură.
Bolidul său părăsise centrul Bucureştiului şi pătrunse în zona cartierelor mărginaşe spre cartierul rezidenţial de la marginea oraşului unde se afla propria sa vilă. Dădu drumul la radiocasetofon şi sunetul unei melodii vesele umplu interiorul maşinii făcându-l să bată ritmul cu palmele pe suprafaţa volanului…
Autovehicolul său pătrunse pe o străduţă lăturalnică care îi trezi amintiri contradictorii . Scormoni în propria sa minte pentru a găsi explicaţia şi în cele din urmă îşi aminti: cu câţiva ani în urmă fusese implicat în zonă într-un accident în urma căruia o femeie îşi pierduse viaţa. Deşi avuse viteză şi culpa fu a sa diferite sume de bani consistente plasate unor persoane influente din sistemul justiţiar muşamalizaseră situaţia şi îl făcu să scape basma curată.
O senzaţie ciudată îl cuprinse şi deodată în mod straniu în mijlocul străzii îşi făcu apariţia o mogâldeaţă omenească. Tocmai luase decizia să o ocolească când un fior îl fulgeră în tot corpul. Năluca din faţa sa îşi întoarse privirea şi în câteva fracţiuni de secundă îşi dădu seama că era tocmai victima sa.
Frână brusc şi instinctiv. Maşina se dezechilibră în mod ciudat răsturnându-se şi alunecând pe stradă câţiva zeci de metri şi se izbi cu putere de zidul unei case .Parbrizul se sparse împroşcându-l cu o ploaie de cioburi .Se izbi cu ceafa de capotă deoarece uitase să-şi fixeze centura de siguranţă. Simţi cum oasele gâtului trosniră când capul atinse suprafaţa metalică. Pentru câteva clipe îşi pierdu cunoştinţa…
Când se trezi din leşin pale roşietice cuprinseră caroseria boţită a maşinii iar prin perdeaua de flăcări mai putu să observe privirea întrebătoare şi plină de reproşuri a femeii de a cărei moarte era responsabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu